top of page

GETUIGENISSEN

Loopbaanbegeleiding

Hans leidde me met humor en via omwegen terug naar mijn kern

 

Hans Van Huyck leidde me tijdens een loopbaantraject met humor en via omwegen als vanzelf weer terug naar de kern van mijn professionele ik.

Beetje bij beetje werk ik me weer bewust van wat essentieel is. Daardoor wist   ik opnieuw: dit is mijn  plek of moet of kan dat zijn. En soms is die veel dichter bij  dan je eerst dacht.

 

Hilde G.

Ik heb geapprecieerd dat Hans vanuit verschillende invalshoeken werkt

 

“Het gaat heel goed met mij Hans, ik amuseer me terug volop!

Ik heb je ervaren als een positieve persoon en ik kon die positiviteit toen echt wel gebruiken. Met jou aan de slag gaan, gaf me energie.

Ik heb het ook erg geapprecieerd dat je vanuit verschillende invalshoeken werkt. Niet één methode, maar verschillende en dan de resultaten vergelijken. Toen ik concrete stappen zette naar een nieuwe uitdaging, kon ik nog altijd met m’n vragen bij je terecht.”

Ben J.

Loopbaanbegeleiding

Praktijktraining Oplossingsgericht Loopbaancoach

Dankzij de virtuele tools konden we naast de grote groep ook in kleine groepen blijven werken

 

In 2020 volgde ik de training voor Loopbaancoaches  met het oog op het invoeren van een vorm van loopbaancoaching binnen onze organisatie. Wat mij zeer sterk aansprak aan de training was de onmiddellijk koppeling van de theorie aan de praktijk. De theorie tijdens de training bleef dus beperkt tot wat we strikt nodig hadden. Hans voorzag wel steeds een aanzienlijke literatuurlijst voor wie zich wou verdiepen in de theoretische achtergrond van een bepaalde tool of stelling. 

De eerste lessen vonden nog klassikaal plaats, tot corona dwong tot online trainen. Sommigen vreesden dat dit de dynamiek in de training en in de groep zou beïnvloeden. Het tegendeel was waar. Daar zat zeker de gedrevenheid van de trainer voor iets tussen en dankzij de tools die hij aanbracht konden we ook virtueel in kleine groepen blijven werken en terugkeren in de groep om het geheel te bespreken. 

De kracht van deze training ligt volgens mij bij dan ook bij de deskundigheid en gedrevenheid van de lesgever, gekoppeld aan de bijbehorende, volledig uitgewerkte tools die de praktische toepasbaarheid ondersteunen. Eens ik de training had afgerond, wist ik eigenlijk met een vrij groot zelfvertrouwen, welke tools ik in welke situatie het beste kon aanwenden en dus bijv. kon kiezen tussen een competentiegerichte dan wel een waardengerichte aanpak. Daaraan kon ik dan een duidelijke structuur koppelen van mogelijk te volgen stappen. 

Persoonlijk zou ik deze training dan ook aanraden aan iedereen die oplossingsgericht en praktisch toepasbaar met loopbaanbegeleiding binnen een bepaalde context aan de slag wil met de juiste waarden en competenties.

Herbert, HR-Professional bij HZIV

Hans geeft heldere antwoorden op je vragen

 

Met veel eigen ervaring, maar tegelijkertijd ook gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten beschrijft Hans het proces van loopbaancoaching. Hij reikt je een hele reeks tools en technieken aan, waarbij de oplossingsgerichte aanpak steeds centraal staat. Een visie waarvan ik in de praktijk ondervind dat ze leidt tot een effectieve coaching, waarmee je het beste uit je coachee naar boven haalt.

 

Want wat kan je doen om de gewenste verandering bij je coachee teweeg te brengen? Op welke manier pak je dit best aan? Hans geeft hierop heldere antwoorden. Hij laat je stap voor stap kennis maken met de materie en smijt je daarna direct in het bad met interactieve praktische oefeningen. Op die manier ontwikkel je snel de nodige vaardigheden om als loopbaancoach aan de slag te gaan.

Bovendien in zijn aanpak COVID-proof. Mits kleine aanpassingen aan de oefeningen, kon ik alle technieken ook inzetten bij de online-coachings van het afgelopen jaar.

Mietje, Adviseur & Loopbaancoach Fod Financiën

Twee jaar na de training grijp ik nog steeds terug naar de tools

 

“De rijkdom in deze training zit er voor mij hierin dat elke laag diepgang biedt. Zowel coachingvaardigheden en houding en alle mogelijke fases van een loopbaantraject als de oplossingsgerichte benadering komen ruim aan bod. Er zit zowel voldoende vaart in de training als ruimte voor reflectie, uitwisseling, oefening en vragen. Door de manier waarop hij de theorie aanbrengt, voel je dat Hans ze al jaren in praktijk brengt en tegelijk dat je ze zelf ontdekt. Zo krijgt theorie echt vorm. Hans creëert een veilig en activerend leerklimaat en daar draagt zijn fijne gevoel voor humor zeker aan bij.

 

Ik kwam uit de training met voldoende vertrouwen om als loopbaancoach binnen mijn organisatie te starten en met genoeg kennis in handen om mijn eigen ontwikkeling als coach verder te zetten.

 

Ik grijp ook twee jaar na de training nog regelmatig terug naar de syllabus. Loopbaanankers, de schaalvraag, de nuttigheidsvraag en werken met kernkwadranten zijn tools die ik regelmatig gebruik. 

  Michèle, Attaché FOD Binnenlandse Zaken

Ik wist nog niet dat Hans met zijn training een nieuwe wereld zou opentrekken

 

Op aangeven van een collega ben ik de training voor loopbaancoach begonnen, met een klein hartje want ik zag mezelf niet onmiddellijk als coach.  Ik wist nog niet dat Hans met zijn bijzonder inspirerende en allesomvattende training een nieuwe wereld zou opentrekken.  Een wereld waarin het oplossingsgericht denken ons leert dat we allemaal over een grote veerkracht en onvermoed potentieel beschikken en zelf de sleutel in handen hebben tot verandering.

 

De training steunt op een sterke theoretische basis waarbij Hans de kunst beheerst om een veelheid en diversiteit aan informatie en tools op zeer helder over te brengen. Tegelijk is ze bijzonder praktijkgericht: tijdens de vele praktische oefeningen kreeg ik door zijn zeer gerichte feedback de aangereikte technieken en tools ook heel snel onder de knie.  Zo kon ik er zelf snel mee aan de slag als loopbaancoach en dankzij de training daar niet alleen in blijven groeien: ik kon meteen ook ook mijn eigen loopbaan, mogelijkheden en ambities onder de loep nemen en met succes een nieuwe uitdaging aangaan.  

Kortom, zowel de opleider als zijn basistraining zijn zeer aan te bevelen voor wie als loopbaancoach aan de slag wil en ook voor hij of zij die het zich (nog) niet zien doen :)

  Didier, Attaché FOD Binnenlandse Zaken

Ik had echt zin om zelf als loopbaancoach aan de slag te gaan

 

Ik vond de training  met zijn goede mix tussen theorie en praktijk heel leerrijk.

Steeds geanimeerd en boeiend en tegelijk heel professionele gebracht.

Je merkt gewoon gedurende het hele traject hoeveel ervaring Hans wel niet heeft. Ik had na afronding van de training echt zin om zelf als loopbaancoach aan de slag te gaan.

  Kathleen, maatschappelijk assistente, FOD binnenlandse zaken

Loopbaancoach

PCM-training

De PCM-opleiding was erg verrijkend op zowel professioneel als persoonlijk gebied.

De trainer is zeer kundig en brengt een goed verhaal. Deze training is van harte aan te bevelen aan ieder die te maken heeft met training en coachen, met leidinggeven of op andere wijze belang hecht aan goed communiceren met anderen.

Maud Halkes, Director Inclusion International

De ontspannende, praktijkgerichte en flexibele manier waarop Hans de "basisopleiding Process Communication Model" geeft zorgden er voor dat ik er veel van opstak. In de eerste plaats leerde ik mijzelf, mijn manier van communiceren en mijn eigen stressfactoren beter te begrijpen. Een aanrader voor wie de impact wil verhogen door het beter begrijpen, motiveren en communiceren!

 An Vandecasteele, Interim Manager HR

In drie dagen werden we door Hans op een professionele zorgvuldige manier door het PC-landschap geloodst en begeleid bij het begrijpen van de 6 stijlen alsook van onze eigen voorkeuren en valkuilen.
De training was veelomvattend en ik ontwikkelde gaandeweg een manier van kijken en luisteren die me niet heeft losgelaten sindsdien. In het dagelijkse leven vallen mij nu zaken op die me niet eerder opvielen en heb ik de mogelijkheid om daar beter op af te stemmen.
Hans heeft met het delen van zijn inzichten in PCM voor mij een waardevolle bijdrage geleverd aan zowel mijn persoonlijke als ook aan mijn professionele manier waarop in het leven sta en met anderen omga. Ik kan het iedereen aanraden. 

  John van Roij, Coach, Inclusion

PCM
bottom of page