top of page

HET BELANGRIJKSTE IS DAT WE NIET OPHOUDEN MET VRAGEN STELLEN.

- ALBERT EINSTEIN -

 • Kan je online loopbaanbegeleiding volgen? En kan een online begeleiding wel even kwalitatief zijn als een begeleiding op locatie?
  Dat is een vraag waar Hans sinds het begin van de covid-periode heel anders over denkt dan voor de pandemie. De ervaring die hij intussen opdeed met 10-tallen online-loopbaanbegeleidingen heeft hem intussen immers geleerd: ja! En werkt het even goed? Eveneens: ja! Het is anders, maar het werkt zeer goed. De tools waar hij gebruik van maakt zijn intussen gedigitaliseerd en online even goed inzetbaar als wanneer je hier ter plaatse loopbaanbegeleiding volgt.
 • Wat als ik geen recht heb op loopbaancheques?
  Geen nood, je kan ook loopbaanbegeleiding volgen zonder loopbaancheques. Deze is niet gesubsideerd en dus ligt het kostenplaatje wel wat hoger. Neem gerust contact op dan kijken we samen op basis van je vraag hoeveel uren loopbaanbegeleiding aangewezen zijn en wat dat dan zou kosten.
 • Is het nu wel een goed moment om van job te veranderen?
  De corona-crisis, burn-out, ouder dan 50, plannen om aan kinderen te beginnen, … en zo zijn er nog wel meer erkenbare situaties waarin bovenstaande vraag zich opdringt. Vaak speelt er ook een combinatie van meerdere factoren mee bij de twijfel of het wel een goed moment is om van job te veranderen. Door coachende vraagstelling ontwar je het kluwen van alles wat meespeelt en krijg je het antwoord helder.
 • Het klikt niet met mijn baas. Moet ik nu van job veranderen? (of moet ik anders omgaan met mijn baas?)
  Je baas kunnen we tijdens de loopbaanbegeleiding niet veranderen. We kunnen wel samen kijken of van werk veranderen de beste optie is of niet. En als dat niet het geval is, staan we stil bij wat je dan zelf in de interactie met je baas anders kan gaan doen zodat je sterker in je schoenen staat en je terug beter voelt op het werk.
 • Welke job past er nu echt bij mij? Welke andere jobs bestaan er die goed bij mij passen?
  Dat is misschien wel de meest gestelde vraag in loopbaanbegeleiding. Van heel jobs weten we dan ook niet eens dat ze bestaan. Geen enkele loopbaancoach kent ook àlle bestaande jobs, laat staan wat elk van die jobs inhoudt. In loopbaanbegeleiding kunnen we je naast zelfinzicht ook veel meer inzicht in de arbeidsmarkt bijbrengen èn (zeer belangrijk): de juiste strategie aanreiken om het antwoord op deze vraag te vinden.
bottom of page