top of page

Een betere professionele toekomst

Is het nu Giant of is het Small?

GIANT SMALL STEPS BEGELEIDT U

u individueel (professioneel, persoonlijk of beiden) • u en uw team • u en uw organisatie

IN GEWENSTE VERANDERINGEN

in uw loopbaan, uw leven of beiden • in uw leiderschap • in communicatie (u met uzelf, u met uw collega's/partners, u met uw teams, u met uw organisatie).

CE QU'IL Y A DE DIFFICILE, POUR UN HOMME QUI HABITERAIT VILVORDE ET QUI VOUDRAIT ALLER À HONG KONG, CE N'EST PAS D'ALLER À HONG KONG, C'EST DE QUITTER VILVORDE.

JACQUES BREL

LOOPBAANBEGELEIDING

Loopbaanbegeleiding

Voor werknemers
en zelfstandigen

Volg loopbaanbegeleiding bij Giant Small Steps met VDAB-Loopbaancheques.

Voor bedrijven
en organisaties

Doe een beroep op Giant Small Steps voor interne loopbaanbegeleiding van uw werknemers.

Wat is PCM of het Process Communication Model?

Als ik morgen in China ga wonen dan is het handig dat ik mij verstaanbaar kan maken. Wil ik graag dat men mij begrijpt, dan dien ik dus eerst Chinees te leren, m.a.w.: “Als ik wil dat de ander mij begrijpt, dan dien ik eerst zijn taal te spreken”. Hoe kan je te weten komen wat de taal van de ander is? Dat kan door eerst via PCM je eigen persoonlijkheidsprofiel te kennen. En daarnaast omdat je via PCM leerde observeren HOE iemand anders communiceert.

Ken je iemands persoonlijkheidsprofiel dan weet je ook wat diens voornaamste psychologische behoeften zijn. Beantwoord je deze op een positieve wijze, dan is er veel kans dat de persoon zich goed voelt, energie krijgt en gemotiveerd is. Gebeurt dit niet dan zal men onbewust en in een poging om er toch aan te voldoen negatief reageren en in een stresspatroon terecht komen.


Die stresspatronen verschillen en zijn eigen aan de verschillende persoonlijkheidstypen.

Ze herhalen zich, zijn herkenbaar en verrassend voorspelbaar. 


Ken je je eigen belangrijkste psychologische behoeften en die van de ander, dan kan je door hier op een positieve wijze aan te beantwoorden: proactief of reactief, bijdragen aan beider productiviteit, energie en plezier.


Op die manier kan je proactief stress voorkomen: die van jou of die van de ander, of omgaan met iemand die in stress zit: jij of de ander. Je doet dit doordat je de patronen herkent en zodanig tussenkomt dat je een positieve bijdrage levert aan de psychologische behoefte van de ander. Zo laadt je jouw batterij en die van de ander weer op en heeft dit weer een positief effect op al jullie interacties. 

PCM

Coaching

Training

TRAINING

Praktijkopleiding Oplossingsgericht Loopbaancoach

Tijdens deze driedaagse basis training krijgt u de beginselen van het PCM model onder de knie. Als deelnemer leert u de 'proces benadering' toepassen, zowel in een professionele, zakelijke als in privécontext. Dit gebeurt via interactief in team te oefenen in leidinggeven, onderhandelen en altijd met betrekking tot uw eigen leven van alledag. 

Beter communiceren met
het Process Communication Model

Deze tweedaagse training focust naast verbinding maken in communicatie ook op motivatie en conflicthantering. Er is veel tijd voorzien voor rollenspellen met een realistische benadering van alledaagse situaties. U leert door preventieve interventies heldere communicatie te faciliteren en daardoor effectieve relaties te ontwikkelen.

ALWAYS START WITH THE END IN MIND.

INSOO KIM BERG

Getuigenissen

De PCM-opleiding was erg verrijkend op zowel professioneel als persoonlijk gebied.

De trainer is zeer kundig en brengt een goed verhaal. Deze training is van harte aan te bevelen aan ieder die te maken heeft met training en coachen, met leidinggeven of op andere wijze belang hecht aan goed communiceren met anderen.

Maud Halkes, Director Inclusion International

De ontspannende, praktijkgerichte en flexibele manier waarop Hans de "basisopleiding Process Communication Model" geeft zorgden er voor dat ik er veel van opstak. In de eerste plaats leerde ik mijzelf, mijn manier van communiceren en mijn eigen stressfactoren beter te begrijpen. Een aanrader voor wie de impact wil verhogen door het beter begrijpen, motiveren en communiceren!

 An Vandecasteele, Interim Manager HR

In drie dagen werden we door Hans op een professionele zorgvuldige manier door het PC-landschap geloodst en begeleid bij het begrijpen van de 6 stijlen alsook van onze eigen voorkeuren en valkuilen.
De training was veelomvattend en ik ontwikkelde gaandeweg een manier van kijken en luisteren die me niet heeft losgelaten sindsdien. In het dagelijkse leven vallen mij nu zaken op die me niet eerder opvielen en heb ik de mogelijkheid om daar beter op af te stemmen.
Hans heeft met het delen van zijn inzichten in PCM voor mij een waardevolle bijdrage geleverd aan zowel mijn persoonlijke als ook aan mijn professionele manier waarop in het leven sta en met anderen omga. Ik kan het iedereen aanraden. 

  John van Roij, Coach, Inclusion

GETUIGENISSEN

Hans

HANS VAN HUYCK

Hans Van Huyck

Uw coach en trainer

In 1992 studeerde ik af. In het begin was het even zoeken. Ondanks mijn Licentiaat in de Handels- en Financiële Wetenschappen, voelde ik me niet klaar voor de arbeidsmarkt en wist ik amper wat ik wou doen. Ik vond het moeilijk een job te vinden die bij me paste.

Ik wist inmiddels dat ik graag één-op-één-contact had met mensen. Ik solliciteerde dus als consultant in rekrutering en selectie. Omdat ik wat aanvullende studies nodig had, volgde ik een opleiding Human Resources Management in avondonderwijs.

In 1996 vond ik mijn droomjob in HR. Ik kon eindelijk doen wat ik graag deed: werken met mensen. Ik begeleidde hen in zelfinzicht en zelfsturing naar hun gewenste richting.

Ik werkte veel samen met coachen en bleef mezelf trainen. Sinds 2008 werk ik als coach, loopbaancoach en trainer.

Ik coach nu managers, medewerkers en teams. Ik begeleid mensen in hun loopbaan en train hen in communicatie.

 

Wat waarderen mijn klanten? De combinatie van een gevoelige, respectvolle stijl, met de nodige humor, én de focus op resultaat. Ik begeleid vanuit authenticiteit en doe daarbij beroep op verschillende coaching tools en methodes.

Bekijk gerust mijn cv.

  • LinkedIn Social Icon

CONTACT

Hans Van Huyck  •  Bijlokstraat 169 3020 Herent  •  (00 32) 473 710 797  • info@giantsmallsteps.be  •  ondernemingsnummer: BE 0848.400.897 

Bedankt voor je bericht!

contact
bottom of page